Ziekte van Paget

De Britse chirurg en patholoog James Paget (1814-1899) zag twee ziektes naar zich vernoemd worden. Met de ziekte van Paget worden zowel een zeldzame vorm van borstkanker als een chronische botaandoening aangeduid.

Borstkanker
De ziekte van Paget is een zeldzame vorm (<1%) van borstkanker of DCIS uitgaande van de opperhuid van de borst, die zich openbaart als een eczeem rond de tepel of tepelhof. De behandeling is hetzelfde als bij DCIS of een invasieve borstkanker te weten een borstsparende behandeling in combinatie met bestraling of een borstamputatie. Kijk voor meer informatie in de Behandelwijzer Borstkanker.

Chronische botziekte
De botziekte van Paget is een chronische botziekte waarbij het proces van botafbraak en botopbouw verstoord is.Botten worden versneld afgebroken. Het lichaam probeert dit te compenseren door ook versneld bot aan te maken. Het nieuw gevormde bot krijgt daardoor geen mooie, sterke structuur maar is chaotisch van opbouw. na verloop van tijd krijgt de patiënt botten die plaatselijk van slechte kwaliteit zijn en daardoor veel zwakker dan normaal.

Maak uw afspraak telefonisch op nummer 020-7557012 (ma t/m vr van 9.00-16.00)

U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u binnen een dag terug voor een afspraak.