Drs. A.H. (Astrid) Baan

Astrid Baan heeft haar studie Geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft haar artsexamen op 25 mei 1994 cum laude behaald.

Vrijwel direct na haar studie Geneeskunde is zij op 1 januari 1995 gestart met haar opleiding tot Algemeen Chirurg in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Op 1 januari 2001 heeft zij haar opleiding afgerond in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam.

Na afronding van de specialisatie tot Algemeen Chirurg heeft zij gedurende 2 jaar een CHIVO-schap Oncologische Chirurgie gevolgd in het Leids Universitair Medisch Centrum te Leiden.

Op 1 juli 2003 is zij gestart als chirurg in Ziekenhuis Amstelveen, later Ziekenhuis Amstelland. Haar aandachtsgebieden, naast de Algemene Chirurgie, zijn: Gastro-intestinale Chirurgie (en dan met name de laparoscopische chirurgie (“kijkoperatie”) van de darm en endeldarm), Mammachirurgie (chirurgie van goed- en kwaadaardige aandoeningen van de borst) en Hoofd-hals Chirurgie ((bij)schildklierchirurgie).

Sinds haar aantreden als chirurg in Ziekenhuis Amstelland heeft zij diverse bestuursfuncties vervuld en is zij momenteel vice-voorzitter van de Oncologiecommissie. 

Zij is voornamelijk werkzaam op de Polikliniek Chirurgie en de verpleegafdelingen Chirurgie Beneden, en Dagbehandeling chirurgie.

Lidmaatschappen

  • Federatie Medisch Specialisten
  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH)
  • Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO)
  • Nederlandse Vereniging voor Gastro-Intestinale Chirurgie (NVGIC)
  • Nederlandse Vereniging voor Endoscopische Chirurgie (NVEC)
  • Werkgroepen IKNL

Compliment van een patient:

"De openheid en eerlijkheid van dr. Baan tijdens mijn behandeling gaf mij er alle vertrouwen in, dat ik in vakkundige handen was."

Maak uw afspraak telefonisch op nummer 020-7557012 (ma t/m vr van 9.00-16.00)

U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u binnen een dag terug voor een afspraak.