dr H.A.H. Winters

winters-

Hay Winters registreerde in 1994 als plastisch chirurg. Vanaf die tijd is hij als plastisch chirurg verbonden aan Amsterdam UMC.

Hay Winters is een uitermate bekwaam specialist die zich heeft toegelegd op complexe reconstructieve ingrepen: voornamelijk van het gezicht en de borsten (bijvoorbeeld na het verwijderen van een tumor), maar ook van de romp, armen of benen (eveneens na het verwijderen van kwaadaardige afwijkingen of na ernstige ongevallen). Naast de reconstructieve chirurgie is Hay gespecialiseerd in esthetische chirurgie, die vooral wordt beoefend in het esthetisch centrum Amsterdam/medisch centrum Jan van Goyen.

Hay Winters promoveerde in 2007 met als onderwerp de transplantatie van gevasculariseerd bot uit bekken en kuitbeen voor de reconstructie van ernstige botdefecten (onder- en bovenkaak, wervelkolom, armen en benen). Vanwege zijn expertise en academische achtergrond wordt hij regelmatig gevraagd voor voordrachten in binnen- en buitenland. Als docent is hij betrokken bij (na)scholingscursussen voor plastisch chirurgen, maar ook voor algemeen chirurgen, KNO-artsen, kaakchirurgen, orthopedisch chirurgen en revalidatieartsen. Collega's uit binnen- en buitenland vragen hem bovendien regelmatig als gastoperateur. Nadat hij op verzoek van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie deelnam aan het TV-programma 'De Grootmeesters' in 2005 werd Hay Winters door vakjury en publiek verkozen tot beste reconstructief chirurg van Nederland.

Hay Winters is een van de tien officiële opleiders in de plastische chirurgie in Nederland en is in Amsterdam UMC en het medisch centrum Jan van Goyen verantwoordelijk voor de opleiding van jonge artsen tot plastisch chirurg. In deze functie maakt hij deel uit van het concilium Plastico Chirurgicum.

Buiten zijn klinische werkzaamheden is Hay Winters vice-voorzitter van de Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie (NVPC) en voorzitter van de commissie kwaliteit van de NVPC. Hij heeft zitting in diverse landelijke commissies en overlegorganen, waaronder de raad kwaliteit van de Orde van Medisch Specialisten. Hij is tevens lid van de Nederlandse vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie, de Nederlandse vereniging voor Heelkunde, de European Plastic Surgery Workshop (EPSW) en de prestigieuze European Association of Plastic Surgeons (EURAPS).

Hay is sinds 1998 actief betrokken bij projecten in ontwikkelingslanden en is voorzitter van de raad van advies van de stichting "Santé pour Tous". Hij bezoekt jaarlijks diverse landen in Afrika en midden Amerika om daar locale artsen te onderwijzen en om vrijwillig operaties uit te voeren.

In Ziekenhuis Amstelland verricht Hay Winters reconstructieve mammaoperaties.

 

Wilt u meer weten over Dr. Winters klik dan hier

Maak uw afspraak telefonisch op nummer 020-7557012 (ma t/m vr van 9.00-16.00)

U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u binnen een dag terug voor een afspraak.